Agnes Looft

Ridning, scouter, simning och gymnastik

Jag har verkligen fullt upp var dag. De är både väldigt roligt och väldigt uttröttande. Jag har simning eller gymnastik var dag måndag-fredag men jag väljer själv vilket av de jag vill ha och kan göra en mix om jag vill. Simningen är min egen tid och där får jag verkligen slappna av även om jag tränar, simmar ofast ca 2 timmar och då hinner jag en bra bit. Är dock tur att simhallen har grejer till benen och plattor för dom kan jag leka lite med och t.ex träna bara armar när jag börjar tycka de blir långtråkigt. Hittar även på olika heat och mål var gång. 


På lördag ska jag testa ridning kl 13, de är en enorm anläggning som är ca 20 min promenad hemifrån och den är jättefin, promenaden dit är också väldigt vacker längs en flod och igenom lite åkrar. Ska rida helt själv första gången så ska hon se vilken grupp hon tror blir bäst för mig att vara i. Vad jag förstod kan jag också byta ridlektion till en uteritt om jag vill någon gång då och då vilket jag tyckte lät perfekt. Så det ska bli kul!! Heter "Caballos de Simancas" ifall någon är mer nyfiken!

Blir dock en tight dag för kl 15 eller 16, vi är inte riktigt säkra ska jag på scouterna och testa de! Ska också bli kul såklart, de var tänkt att jag skulle på läger denna helgen men de blev inget utan testar nästa vecka istället! 

Fick en liten paket från Erik fylld med godis och ett fint brev som var super kul och redan ätit upp en av påsarna så den kommer inte med på bild. På skämt sa jag att jag var sugen på köttbullar när vi körde förbi Ikea och vips så satt vi på Ikea med lösgodis, gifflar, knäckebröd med rökt lax och gravlaxsås samt varmkorv med rostadlök och bostongurka! Gott gott. Köttbullar hade dom bara i resturangen där uppe och vi hade lite tight med tid men de var super! Tycker verkligen om min värdfamilj och speciellt mina värdsystrar och min värdmamma är helt fantastisk! 

Ingången till stallet
Godis och gifflar!! <3
Vanliga rutiner igen

Nu är alla tävlingar över fram till november då mina värdsystrar ska tävla i Bulgarien så vi är tillbaka i vår vanliga rutin med simning, gymnastik m.m vilket är ganska skönt på ett sätt. 


Har haft prov i både matte och anatomi, matten gick väldigt dåligt och fick underkänt, gissar på att jag får de på anatomi provet också men jag är ändå nöjd. Har pluggat och försökt mitt bästa så dr får räcka, är inte att jag inte vet som är problemet på anatomin utan att jag inte kan uttrycka mig. Nästa vecka har jag prov i spansk gramatik, då menar jag samma som resten av klassen alltså sjukt svårt att greppa, och biologi. Biologin gillar jag men den är också svår att skriva om på spanska, saknar mina labbar på borgar. Här har vi bara teori och inga labbar, har man tur får man göra en i något ämne men är tydligen ovanligt på min skola. 

Jag har inte filosofi längre så då pluggar jag spanska i biblioteket eller läser någon bok som paus från allt. De är väldigt skönt och tycker de är en väldigt bra lösning. 

Ska hem till en tjej i klassen dom heter Maria på söndag så ska vi plugga lite och förbereda inför en presentation vi ska hålla som ska vara 10 min. De är lite nervöst men blir nog bra! Sen ska vi möta upp en tjej till från klassen som heter Sara och en Juan, en kille som också går i min klass så ska vi hitta på något kul. Vi har inte kommit på vad än dock. Kanske behöver ta bussen, kommer ta mig 1 timme...med bil tar de 15 min. Man kommer ingen vart utan bild på ett smidigt sätt här, de ska finnas bussar och busshållplatsen är inte långt ifrån mitt hus men ALDRIG sett en buss här. Inne i Valladolid är de bättre men eftersom jag bor i en förort kan man säg så är de lite sämre kvalitet. De är dock väligg billigt, 0,69 € sa min värdmamma att hela resan skulle kosta så skånetrafiken har konkurrens! 

Spaniens nationaldag

Denna veckan har jag varit ledig torsdag-söndag pga vad jag tror är Spaniens nationaldag men jag är inte riktigt säker, är aldrig 100% säker på vad som händer här! Det betydde att en kompis till familjen kom från LA och bor med oss nu i en vecka samt att de var spanska mästerskapen i gymnastik så ytterligare en helg spenderades med tävlingar men jag valde att inte jobba denna gången för de var enda bara Spaniorer så jag behövdes inte vid mikrofonen eller liknande och de sa att de skulle vara mycket stressigare. Så jag spenderade typ hela dagarna på läktaren, i lördags satt jag där ca 12-22 och bara titta på folk som hoppa. De blir lite långtråkigt efter en stund men kul när någon jag kände hoppade! Raquel som jag blivit bra kompis med och som bara är 1 år yngre än mig hade helt missat att hon kvalat till final så när hennes namn ropades upp fick hon hoppa över staketet på läktaren och direkt tävla utan uppvärmning eller något och hon var dessutom först ut så blev verkligen att hoppa direkt in. Hon kom 5 så hade hon inte fått stressat hade hon nog hamnat på prispallen! 


Mina värdsystrar tävlade ganska många gånger men eftersom Erica, den äldre, skadade foten för ett tag sedan gick de inte så bra som dom hoppats på då hon knappt kunde hoppa ordentligt men vägrade att dra sig ut. Hon kom dock till final i allt men inga medaljer. Diana fick däremot guld i dubbel mini trampolin, silver i trampolin och brons tillsammans med hennes kusin i synkroniserad trampolin. Så de var super kul!

Tävlingen avslutades på lördagen så på söndagen åkte vi till mormorn och hade en mys dag med promenader i hennes by, fika ute och god mat. Super mys och jätte fint väder så låg ute och läste mun bok och bara njöt. MEN vid det 19 ish på kvällen trodde jag jag skulle dö, nä inte riktigt men hela min kropp blev röd och kliade och den blödde och var lite svullen så vi åkte till akuten för att se om de kunde göra något. De tror att de var en allergisk reaktion på något sätt så jag fick en enormt spruta in stucken i rumpan WOHOO, nu kan jag stryka de från min bucket list... min rumpa gör ont men allt har lagt sig så de är värt de. De kunde dock inte säga vad som orsakade reaktionen och jag har absolut ingen aning. 

Diana på prispallen!
Diana & Peppa la osa, klubbens maskot