Agnes Looft

Drygt två veckor!

Nu har de gått 15 dagar, eller 16 om man räknar sen första. Jag har varit på sportcentret de senaste kvällarna och simmat. De är verkligen super lyxigt, finns all utrustning som simfötter, plattor, vikter till vattnet m.m, en spa avdelning med jacuzzi, duschar som spruta från alla håll m.m samt 2 pooler, en 25 m och en 15 m. De är jag, män i 50 åts åldern som försöker hålla uppe konditionen och vältränade killar som kan iprincip ingen teknik där. De finns bara 6 banor i 25 metern så jag brukar hoppa i hos en av de vältränade killarna av 2 anledningar; 1: De äldre männen simmar väldigt långsamt 2: De vältränade ca 25 åriga killarna kan ingen teknik utan förlitar sig på sin styrka vilket gör att jag simmar om dom gång på gång. Brukar dock räcka med en gång så bytar de bana. Vet inte riktigt varför att killar gör detta men de har hänt 6 gånger nu så min slutsats är att de tar lite på deras ego att en tjej simmar om dom gång på gång. En av de roligaste delarna av att simma haha! Försökte simma en 25 m under vatten, (lyckades bara 20) och var inte medveten att några killar tita på så fick en aplåd. De var lite speciellt! 


Finns ett gym också som är enormt, bara delen för fria vikter är minst lika stor som hela torups gym för er som varit där. Sen finns de massa andra delar, inte enns utforskat hela än men imorgon ska jag på yoga för att testa en kurs! 

Skolan går bra och hänger med det mesta. Filosofin hänger ingen med i klassen men minst av allt jag. Vi har ingen bok, läraren skriver inget på tavlan och pratar vääääldigt snabbt. Kemi, anatomi och matten förstår jag däremot väldigt bra så de är kul! Till och med haft oförberett läxförhör på anatomin och fick alla rätt så de tar jag som en bekräftelse på att de går helt okej där iallafall. Hittat jätte trevliga personer i klassen och tycker mycket om min klass, vi är dock 8 tjejer och 21 killar! I min teknologi klass är de dock BARA jag och 19 killar!! 

Maten här är lite speciell, mycket inlagd sparris och hela fiskar samt skinka. Försöker undvika köttet om de går och tar alltid fisk om jag kan välja (vegetariskt existerar inte tyvärr, inte ens på Burger King). Lunch är vis 15-16 och middag vid 22 så jag är iprincip hungrig 24/7 men de tror jag att jag vänjer mig vid. 

Skolan ser ganska tråkig ut men här är lite grafit som pryder byggnaden
Standard frukost (toast, yoghurt & juice) och middagen igår (friterad fisk & tomatskivor med ost)
Arga engelsklärare och ny klass

Idag hände mycket så tänkte jag skulle skriva av mig lite. Började naturvetanskap (ciencias) idag och de var så mycket bättre än humanidades. Framförallt var eleverna i denna klassen mycket trevligare och gick faktiskt att prata med och för de andra så var lärarna mycket mer förstående och villiga att prata långsammare eller förklara en gång extra för mig. Sen hjälpte det säkert att jag faktiskt var intresserad haha! 


Fick en ny engelsk lärare som inledde med att berätta för mig att jag nu var i den bästa engelsk klassen och att de kanske är lite svårt. De var ju ett roligt skämt. Nä men vi fick 10 minuter på oss att översätta orden: happiness, love, wealth, tears, fear och snow och eleverna klarade inte de. Var dock dum nog att fråga läraren hur de var möjligt och om hon kunde ge någon förklaring eller exempel 2 gånger när de hon sa var jätte konstigt. Är nu hatad av engelsk läraren, tydligen är de ett big no no och läraren har alltid rätt ÄVEN om hen har fel. Sjukr dumt ju!

På kvällen var de trampolin träning men även om de är super kul bestämed jag och min värdmamma att 5 gånger i veckan är för mycket för mig så nu har vi skrivit in mig på ett sport center bredvid gymnastiksalen där jag får träna simning, yoga och en himla massa mer så kan jag göra vad jag vill där medans dom studdsar omkring. Lägger en liten bild på allt som finns!

Humanidades? Ciencia?

Nu har jag gått 2 dagar i skolan. Kommer gå upp runt 6 var morgon, klär på mig, äta frukost, göra "lunch" och sen ta skolbussen med mina värdsystrar. Börjar skolan 8.15 var dag och slutar 14.15. Klockan 11-11.30 har vi vår enda rast och då är äter man en macka eller en frukt men ingen riktig lunch som i Sverige, den äter man när man kommer hem runt 15. Detta gör att jag går hungrig typ halva dagen fast jag har med mig en macka och frukt, men de är nog en sån sak man vänjer sig vid. 


Första dagen skulle man kolla på listor för att se vliken klass man hamnat i och jag och mina värdsystrar leta och leta bland ciencias (natur) men hitta inte mig och höll på att ge upp när vi ser mig i humanidades (human). Så 8.15 igår började jag human istället, de består här av latin, engelska, franska, historia, filosofi, litteratur, lengua (spanska) och ekonomi... de var inte riktigt min grej om vi säger så. Tog mig 2 lektioner att inse att detta är inget för mig samt ett missförstånd som gjorde att jag hamnade i fel klass och tog ett matte prov som inte alls var tänkt till mig istället för latin som jag skulle varit på. Latin måste jag dock säga var bäst av alla de ämnena för gruppen som läste de var så liten så läraren kunde anpassa lite efter mig och jag kunde faktiskt fråga när jag inte förstod och han var väldigt trevlig så de var kul men de vägde inte riktigt upp för resten. 

Engelskan såg jag ju mest fram emot men fyyyy va hemsk den var. Jag har aldrig hört en engelsk lärare prata så dålig engelska innan vilket såklart gjorde att min klass inte kunde något på engelska heller. Hela engelsk lektionen var på spanska och ett tag missförstod jag helt och fatta inte alls vad vi gjorde så jag frågade, på engelska, om läraren kunde upprepa fast på engelska (var ju trots allt engelsk läraren). Läraren förstod inte. Hon förstod inte "can you repeat that in English? I don't understand what we're doing" hon fråga mig bara om jag inte kunder spanska, inte jätte bra svarar jag, jag är ju från Sverige (viket hon visste för hon hade redan frågat 3 gånger). Hon frågade sen 2 gånger varför jag inte kunde spanska och svarade sen på något helt annat på engelska så jag vet fortfarnade inte vad vi gjorde men verka inte vara viktigt. 

De spelar faktiskt ingen roll om de var viktigt för IMORGON BYTAR JAG TILL NATUR! Jag är sjukt taggad och ska bland annat ha anatomi och tecnologi! Wohoo! Även lärt känna 1 i natur klassen så de gör ju de hela bara bättre! Så nu taggar jag ytterliggare en dag av att bli kallas Julia (för de är mitt mellan namn och de enda lärarna förstår hur dom ska uttala), få säga hela mitt namn därefter lärarna inte förstår nada och jag säger "kalla mig bara Agnes". Börjar nästan bli komiskt när varje lärare gör det! 

Förresten börjat sno hunden för att ta små promenader för att se hur allt ser ut här omkring, han verkar också uppskatta de!