Agnes Looft

Valencia here I come!
Nu är de bestämt! Jag ska till Valencia istället och de ska bli super! Familjen har 2 barn, en tjej på 13 och en kille på 6. Dom är scouter, gillar att läsa böcker, paddla kajak och har dessutom ett strand hus! Tjejen går på volleyboll och killen på fotboll och simning. Väldigt aktiv familj men de skrev även att de gillar att ta de lugnt med teater eller bio och de verkar super!! Jag kommer åka någon gång efter nyår, mer än så vet jag inte men de är bara 4 h tågresa så lugna puckar! Lite orolig för hur jag ska få dit alla mina grejer men de löser sig. Min kontakt person verkar fantastisk och har verkligen jobbat hårt för att jag ska få de super. 

Just nu är jag hemma i Valladolid hos Clara, bor ju här temporärt och de är skönt. Kan andas ut lite och prata svenska med Clara. Värdfamiljen här är också väldigt trevlig så de känns skönt. Verkar som jag ska på fest på nyår, får se hur de blir! Nyår vet jag faktiskt inte så mycket om förutom att man äter vindruvor dom sista sekunderna för tur! 
(null)
Liten Clara! 

Gran Canaria var coolt och skönt avbrott i allt kaos de blev här. Var dock väldigt konstigt att träffa hela familjen och de blev ju snabbt som jag inte åkt förutom att jag fick beställa för jag är den enda som kan spanska. Mamma envisas att försöka men det slutade med att hon frågade om de fanns spindlar i Cream catallan (en efterrätt)... hon undrade egentligen om den hade apelsin i sig. (Araña =spindel, naranja =apelsin). Servitörerna blev väldigt chokade och mamma bara log som en galning, de var faktiskt jättekul! 

Vi hade ganska varmt med upp till 27 grader i luften och 22 i vattnet så jag lyckades såklart bränna min rygg...Det blev mycket bad i havet sista dagarna men poolen i huset var sjukt kall och den höll jag mig borta från förutom ett spontant hopp som jag snabbt ångrade. Förutom se spelade vi mycket Uno, eller Quno var de faktiskt för vi råka köpa fejk Uno men de funkade lika bra. 
(null)Arvid i Maspalomas, vid de stora sanddynerna som ligger vid havet
(null)
Hanna vid Tauro, stranden i staden vi bodde. Där var mycket vågor som var roliga att springa ifrån. 

Vi åkte även till en krokodil park! De var coolt! Stack in min hand genom lite små hål och lyckades få några bilder vädligt nära (lite dumt gjort när jag tänker efter hehe) 
(null)
Gustav med enorma kaktusar, ön kryllar av dom och Hanna vill klappa dom...
(null)
Krokodil jag döpt till Göran, ser läskig ut men tror bara han behöver lite kärlek
(null)
Bästa bilden jag fick på nästan hela familjen, lyckades aldrig få på hela.

Kaos, flytt och röriga rum
Nu har de gått 2 veckor sen jag skrev sist. De är nämligen så att de inte i alla stunder varit helt perfekt. Min värdfamilj har varit faktiskt på så många vis men vissa saker funkade inte och tillslut bestämde jag och organisationen att de sakerna var viktigast. Så i ungefär 3 veckor har vi letat en ny värdfamilj och skola så jag skulle kunna flytta så snabbt som möjligt. De har varit tufft för organisationen eftersom de är så nära jul, nyår och reyes (när de visemännen kom med gåvor till Jesus, firas snarlikt till jul). Tillslut blev de förmycket med allt och sakerna verka nästan bli värre. Så i måndags fick min familj officiellt reda på att jag skulle flytta och sen flyttade jag ut tisdag förmiddag. Just nu bor jag temporärt hos Clara, den andra tjejen här i Valladolid. De känns jätte skönt, så snabbt jag kom in i huset var de som en tyngd släppte. Tror inte jag själv förstått hur mycket det påverkat mig förrens jag kom därifrån. Så alla mina grejer packades under en kväll (fick köpa en resväska till för att få plats med allt) och nu är de istället i mitt nuvarande rum. Det nya rummet är mysigt! Jag har två balkonger och en vånings säng om mina kompisar skulle vilka träffas! 
(null)
Alla mina saker, 2 resväskor, 2 ryggsäckar, en skolåda & handväska

Jag vet inte än hur de blir mer eller hur länge jag bor här men de känns ändå okej. Antagligen blir de en ny start med ny skola och allt men de återstår och se. De jag är mest ledsen att förlora om jag bytar stad är min ridning, den är vekligen fantastisk men kan jag säkert hitta någon annan satans. Jag hoppas det iallafall! 

I fredags gick jag och mina kompisar iväg och åt på resturang, de blev en blandning av sushi och burger king men de var super! Sen stack vi iväg till en skridsko hall och åkte omkring där! Sergio, en av mina bästa kompisar här, hade aldrig åkt innan men han fick in de väldigt snabbt och ramlade aldrig! Dock fick han jääätte ont i fötterna men de går över. Juan, min andra killkompis, har åkt innan men är livrädd så även om han egentligen hade kunnat åka ganska bra så vågar han inte släppa kanten. Han gjorde en väldigt vacker vurpa som hundra procent var mitt fel haha! De blev lite för snabbt och han tappa balansen pch hamna på rumpan men inget farligt. Jag försökte mig på typ en piruett och hamnade också på rumpan så vi blev lika! Tjejerna höll sig på fötterna och kunde de väldigt bra. De var verkligen en jätte roliga dag och skulle ja byta stad var de en kul sista sak att göra! 
(null)
Jag, Juan, Sara, Sergio, Maria & Sara 
(null)
En vinkande Maria som precis lyckats åka baklänges! 

Just nu sitter jag på ett tåg påväg till Madrid och kl 15 sitter jag förhoppningsvis på flyget till Grand Canaria, Las Palmas! I allt kaos blev de att min familj, den från Sverige, bokade en resa dit för vi visste inte alls vad som hände. Så de passade på att få lite sol semester i allt! Just i denna stund är där 23 grader, så låter inte helt fel! 

När jag vet mer så skriver jag och om här är någon blivande utbytes student som läser så är mitt tips att vara beredd på en ny kultur och att få göra kompromisser men känns de fel så är de oftast de. Lita på den känslan! 
Madrid, Harry Potter edition
Idag åkte vi till Madrid igen! Julmarknaden och allt julpynt är uppe och min familj ville gärna se det. Vi kom iväg lite sent för de blev mycket bråk hemma och hunden fick följa med. De tar ungefär 2 och en halv timme att åka. Påvägen körde vi förbi delar med snö, bara små små fläckar men ändå! Väl i Madrid var de mycket varmare än i Valladolid även om de inte var mer än 10 grader. Vi började med att hälsa på en släkting som kom ut från sjukhuset igår. Oftast har jag inga större problem med släktingar men han ville inte prata med mig och mina värdsystrar så vi satt mest bara där i 3 timmar och sen flydde vi med hunden. Hunden fick nämligen inte komma in så han väntade i bilen vilket inte kan vara så kul.  Efter det tog vi bilen pch körde runt i staden. De finns stora Harry Potter skulpturer uppsatta i staden så vi försökte köra runt och se dom samt lite landmärken. Jag tycker bättre om att gå runt i en stad men min värdfamilj är inte så mycket för de och min värdsystrar har fortfarande en fraktur i foten. 

(null)
Flygande bilen
(null)
Sorteringshatten 

Tillslut blev de lunch och de blev ett tapasställe, helt okej ställe och trevlig uteservering (fick hålla oss ute pga Dougal). Köpte in allt från pommes, friterad bläckfisk till krocketter! Finns definitivt annan mat jag gillar mer men den var god och tjejerna var nöjda!
(null)

Vi gick runt i staden liten pga att julmarknaden pågår för full gång så många gick runt i knasig hattar med fiskar, bajskorvar och massvis av annat. Julmarknad här är skämtartiklar och saker till Jesus krubba. Skämtartiklar är för att den 27 (tror jag) är som 1a april i Sverige med massvis av skämt och dumheter. 
De är också väldigt fint upplyst med lampor och ljus överallt men skämtartiklarna går inte riktigt hem hos mig! 
(null)

Sen tog vi bilen för att titta på Dobby från Harry Potter också. Jag gillar Dobby men mina värdsystrar tycker han är ful, jag tycker de är hans charm.
(null)

Nu, klockan 21.02, är vi påväg hem och jag ska se om jag kan lyckas sova i bilen!