Agnes Looft

Scoutläger, bästa jag gjort!
Nu i helgen åkte jag på scoutläger, jag hade bara träffat personerna en gång när jag skulle bestämma och sa först nej men efter lite övertygelse gick jag med på det. Jag fick låna alla grejer av min kontaktperson på skolan, vissa grejer hade jag redan och sen fick jag gå på äventyr och köpa en spansk scoutskjorta och vandringskängor! Jag var super nervös och i vanlig spansk anda visste vi typ ingenting, allt jag visste var att vi åkte 21.00 från ett ställe jag hade noll koll på var de låg och kom tillbaka söndagen runt 19 samt att jag behövde vandringskängor, sovsäck, liggunderlag och mat för hela helgen som jag inte skulle ha möjlighet att värma upp. Inte så mycket att gå på! 
 
Jag sökte upp stället jag skulle vara på flera dagar i förväg men 2h innan jag skulle vara där visade sig att de var inte alls rätt plats och ditt jag skulle var 2 olika Metro samt en buss... skrev snabbt till min ledare som fixade så jag kunde åka bil med en av killarna i min grupp! Riktigt tur! 
 
Att behöva ta med all mat själv utan möjlighet till att värma upp den var konstigt för mig och när jag frågade vad de andra brukade ta med sig svarade de bara mackor. Jag äter mackor till lunch och mellanmål måndag-torsdag och vägrade äta det under helgen också så de slutade med att jag hade: svenska pannkakor, mini pizzor, pasta sallad med pesto, tomat, kyckling och ost samt wraps med stekta grönsaker och ost. Samt flingor (utan mjölk eller något) och ett sött bröd som heter Natt bröd samt persika juice! De var faktiskt helt lagom, många personer hade överdrivna mängder av mat i en ytterligare ryggsäck! 
 
Tog cirka 1,5 timme att åka dit med bussen som var fullproppad med scouter! Satt bredvid Rarúl vilket var den enda som jag kände sen innan förutom ledarna och vi kommer överens bra. Förutom oss två var de tre tjejer från vår grupp, de var också super trevliga! Resten var från andra scout grupper. 
 
Stället vi hamna på ägs av en av mina ledare och just nu bara en lägerplats. De finns ett stort hus med en enorm sal, kök, toaletter, lite sängar och förvarings rum. Sen finns de ett långt hus med 4 sovsalar, vi fick plats 20 personer i en sovsal och de hade absolut fått plats fler. Sen finns de ett lite mer avlägset hus som också är en sovsal. Sovsalarna har ingen värme utan är bara ett skal av ett hus som skyddar mot vind och regn. 
 
(null)
Det ensamma huset
 
Vi fick reda på vad vi skulle göra i helgen med en stor teaterpjäs. Vi hamnade i spelet jumanji men vi skulle framförallt renovera pch bygga upp lägerplatsen vi var på. Målet med lägerplatsen är nämligen att de ska bli en skola men som har ett mycket mer naturligt och individuellt tänk. Konceptet finns i Sverige, tex i Skabersjö men i Spanien existerar bara en enda skola av denna typen änsålänge. Vi pratade mycket om hur skolor är olika världen över och sen gick vi till vår sovsal. Vi somnade vid 4 tiden och 8 gick vi upp för frukost. Hela dagen gick sen åt till att bygga olika konstruktioner till skolan. Vi byggde gungor, gungbrädor, hängbroar, fågelholkar, åsne inhängnader med hus och rensade i skogen. Min grupp had eansvar för häng bron, vi fick hugga ner två enroma träd vilket tog hela förmiddagen och sen surrade vi allt för hand. Den tog hela dagen men tillslut blev den klar , den höll för 10 personer så förhoppningsis klarar den av skolbarnen och alla scouter som kommer testa den. 
 
Lilla hängbron! 
 
På kvällen fick vi veta att ledarna låst inn alla våra grejer och enda sättet för oss att få tillbaka något var att bygga ett skydd där vi kunde sova under natten. Vi hade 1,5 timmar på oss och om vi inte lyckades skulle vi få sova under den bara himmelen utan något. Alla byggde på olika sätt, min grupp utnytjade ett träd och byggde som en cirkel runt om som vi täckte med grenar och grönt. Den blev väldigt bra kamuflerad och när ledarna skulle inspektera den hittade de inte ens den! På dagen hade vi haft över 25 grader men på natten gick det ner till nästan 0 grader. Jag hade en sovsäck med extrem temperatur 15 grader så jag fick låna världens största filt av min ledare och med den sov jag super! Den gick runt mig hela två varv och var tänk att jag skulle dela med min grupp men ingen vill så jag fick hela för mig själv! De valde fel för de hade tydligen inte sovit en blund pga att de frös medans jag sov hur bra som helst. 
 
Men innan vi fick gå och sova hade vi natt aktivitet med tema jumanjii, vi delades upp i 3 lag och sen var ledarna ytterligare ett. Min grupp fick alla nittlotterna, vi fick bland annat vatten kastat på oss och barr innanför kläderna...Andra grupper fick kasta grädde på ledarna och åka skatebord! Som final spelade vi alla Hungry Hippo i verklig storlek! En person låg på magen på en skatbord medans en annan puttade omkring den för att fånga så många bollar som möjligt. 
 
Min lilla fyrfot jag surrade till gungbrädan. 
 
På söndagen byggde vi klart det sista och sen vandrade vi ner för berget vi bodde på, de tog ca 3 timmar och var en jätte vacker vandring men många hade missat att vi skulle vandra och gick därför med 3 otympliga väskor, en sovsäck i handen eller matkassar över axlarna så de blev tyvärr en långsam vandring med många som snubblade men som tur bara en som skadade sig (av över 70 personer), han sprang ner för en av de brantaste backarna och gled och ramlade. Lite hans eget fel, min mobil dog denna delen så där blev tyvärr inga bilder men utsikten var verkligen fantastik. 
 
Det var en jätte rolig helg med massvis av nya personer!! Jag har många fler bilder så om man vill se dom är de bara att skriva så får man en länk! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress